Trad Talk Forums banner

Kolejne pytanie o sprężysty odpoczynek

332 views 10 replies 8 participants last post by  metalanton  
#1 ·
Założyłem sprężynową podstawkę na podwyższeniu Sky TDX i uwielbiam ją. Strzela świetnie. Jedyną rzeczą, której nie lubię, jest to, jak bardzo śruba wystaje po drugiej stronie. Więc pytanie i prośba. Czy ktoś kiedyś odcina część śruby, żeby nie wystawała tak daleko? I chciałbym zobaczyć zdjęcia, jak ludzie dostosowali swoje sprężynowe podstawki.

#2 ·
Tak, po prostu przytnij to, co lubisz. Ja mam swoje przycięte znacznie poniżej, aby oczyścić kołczan przykręcany. Mógł być równo z nakrętką na starym podwyższeniu, ale w tym wypadku wystaje kilka gwintów. Mogę zginać pręty kołczanu wokół niego podczas obracania go, aby zablokować go w mocowaniu. Dużą wadą jest to, że jeśli nie zostawisz żadnych dodatkowych gwintów, możesz być za krótki, aby nie móc dostosować środkowego strzału. To nie jest prawdziwy problem, jeśli jesteś gotów poświęcić tę sprężynę tej konfiguracji.

Image

Image

#8 ·
Tak, odetnij nadmiar, ale jak wyżej, zalecam pozostawienie dodatkowych gwintów, aby w razie zmiany podnośników mieć kilka gwintów na wypadek, gdyby było to nieco bardziej centralne.
Jestem wielkim fanem tytanowych nakrętek sprężynowych Antona, to nie brzmiało do końca dobrze lol.
Chad